HET SPEL

Zakgooien

Speel op ieder moment, overal!

Zakgooien is superleuk om te doen en geeft iedereen enorm veel plezier. Én het kan op ieder moment, overal. Hoe mooi is het om gezellig met elkaar te genieten van een paar potjes Zakgooien.

SPELREGELS

DOEL

Zakgooien wordt gespeeld met twee of vier spelers die proberen punten te scoren door de zakken door het gat of op het Zakgooibord te gooien. Wie als eerste het benodigd aantal punten scoort is de winnaar.

AFSTANDEN

Indien je met 2 zakgooiborden speelt dan worden de Zakgooiborden 8,23 meter uit elkaar geplaatst. Voor junioren geldt 6,40 meter als afstand. De spelers staan ieder aan één kant van het bord (zie afbeelding), de voorkant van het Zakgooibord is de werplijn.

HET SPEL

De spelers werpen van achter de werplijn om de beurt een zak totdat alle 8 zakken zijn gegooid. Het verschil in aantal gescoorde punten zijn de gewonnen punten in deze ronde. De winnaar van de ronde begint ook de volgende beurt. Als de stand gelijk was, mag het team dat in de laatste ronde als eerste ging, opnieuw als eerste beginnen.

REGELS

Zakgooien gebeurt onderhands en dus niet bovenhands. Een zak die eerst de grond raakt en dan op het bord of door het gat gaat telt niet. Een zak die deels op het bord ligt en tevens de grond raakt telt ook niet.

Je mag de zakken van de tegenstander van het bord gooien. Uiteraard kan je hierdoor ook de zak van de tegenstander door het gat gooien. Dit is toegestaan.

PUNTENTELLING

Je speelt Zakgooien tot 11, 15 of 21 punten.

Zak op het bord 1 punt
Zak door het gat 3 punten

VOORBEELD

Team A scoort in deze ronde 5 punten en team B scoort 2 punten. Team A wint in deze ronde 3 punten (Team A 5 punten – Team B 2 punten = 3 punten).

Zakgooien spelregels

Ontwerp je eigen Zakgooibord